fallback

Обама заплаши Wall Street, че не може винаги да разчита на данъкоплатците

Президентът на САЩ призова за „здрав разум” при създаването на финансовите правила

19:54 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американският президент Барак Обама призова за „здрав разум” при разработването на правила за дейността на финансовия сектор в САЩ. Това се случи по време на изказване, посветено на годишнината от банкрута на инвестиционната банка в Lehman Brothers.

Обама отправи остро предупреждение към онези, които игнорират уроците на финансовата криза и заяви, че „следващият път” Wall Street не може да разчите на помощта на данъкоплатците, предава Market Watch.

В своето изказване Обама изложи предложенията на администрацията за реформа на регулаторната система и изтъкна, че досегашните му действия са спомогнали за потискане на кризата.

„Работата по възстановяването продължава”, каза Обама. „И макар аз никога да не мога да бъда доволен докато хората са без работа и нашата финансова система е отслабена, ние можем да бъдем уверени, че бурите от последните две години отминават”, заяви американският президент.

Сред предложенията за реформи на Обама е създаването на нова агенция, която да служи за защита на потребителите. Тя трябва да въведе правила за прозрачност и счетоводство. Освен това от компаниите трябва да се изисква да задържат повече капитал и да имат по-висока ликвидност, смята президентът.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:32 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още