fallback

Полша ще похарчи 10,6 млрд. долара за пътища през 2010 г.

Ще бъде псотроено и ново летище близо до Варшава

09:07 | 14.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Полша ще похарчи около 30 млрд. злоти (10,58 млрд. долара) за изграждане на пътища през следващата година с цел подобряване на овехтялата инфраструктура на страната преди Европейското първенство по футбол през 2012 година. Това заяви в интервю за Ройтерс министърът на инфраструктурата Цезари Грабарчик.

Грабарчик, който има трудната задача да усъвършенства пътната инфраструктура в най-голямата страна членка на ЕС сред бившите комунистически страни, посочи, че тази година Варшава ще отпусне над 6 млрд. злоти под формата на „инфраструктурни облигации“, за да гарантира финансирането за пътищата.

„Тази година вече подписахме споразумения за 10,7 млрд. злоти. За периода 2008-2012 г. инвестициите за изграждане на пътища ще достигнат почти 126 млрд. злоти, а само следващата година искаме да инвестираме 30 млрд. злоти“, посочва Грабарчик.

Градската управа във Варшава е дала одобрение за строеж на ново летище близо до полската столица, което ще обслужва феновете, пристигащи за Европейското първенство по футбол. Това заяви говорителката на местното правителство Ивета Бяли, цитирана от AP.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:28 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още