fallback

Петролът поскъпна за четвърти пореден ден

Връзката между долара и цената на петрола се засили, след като щатската валута отчете ново дъно спрямо еврото за тази година

22:47 | 10.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Поевтиняването на щатския долар, поредното седмично понижение на петролните запаси на САЩ и решението на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да не променя квотите на производство през тази година похраниха ръста в цената на суровия петрол за четвърти пореден ден.

Щатската валута стигна най-ниския си курс спрямо еврото от началото на тази година. В същото време данните на Министерството на енергетиката на САЩ показаха, че резервите от суров петрол на страната са намалели с 5,9 млн. барела през миналата седмица, което се оказа четири пъти повече от очакваното.

Днес във Виена петролните министри на държавите от ОПЕК очаквано решиха да оставят производственото си равнище непроменено на ниво от 24,85 млн. барела дневно до края на тази година. 11-те страни, които членуват в ОПЕК, ще се придържат по-стриктно към заложените препоръчителни квоти, предаде Bloomberg.

Петролните фючърси с доставка през октомври поскъпват с 1% до 72,02 долара за барел малко преди края на търговската сесия на Нюйоркската петролна борса. На международната петролна борса в Лондон брентът се търгува с по-малко повишение от цената от 0,2% до 69,98 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:53 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още