fallback

Само 29% от руснаците не пият по време на работа

Най-склонни в Русия да пият по време на работа са мениджърите продажби, служителите от административния отдел и IT-специалистите

11:36 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Само 29% от руснаците не пият изобщо по време на работа, сочат резултатите от допитване, извършено от руския сайт за обяви за работа hh.ru. Според проучването близо една пета (19%) от запитаните служители са признали, че употребяват алкохол през работно време без специален повод, а половината пият в офиса само по празници.

Веднъж в седмицата употребяват алкохол по време на работа 14% от запитаните руснаци. По-често употребяват алкохол по време на работа мъжете, като 17% от тях пият в офиса повече от веднъж седмично.

Според допитването се е оказало, че най-много пият по време на работа служителите, работещи в Москва, Ростов на Дон и Самара. Най-рядко през работно време употребяват алкохол в Татарстан, Екатерининбург и Подмосковието.

По видове служители, според проучването, най-склонни в Русия да пият по време на работа са мениджърите продажби, служителите от административния отдел и IT-специалистите.

Като причина за употребата на алкохол през работно време се изтъква борбата със стреса и умората. При това положение неслучайно президентът Дмитрий Медведев разпореди да бъдат взети комплексни мерки за борба с пиянството в офисите.

Въпросът с употребата на алкохол от населението напоследък е актуален и във Великобритания. Представители на Британската медицинска асоциация поискаха пълна забрана на рекламата на алкохолни напитки, съобщи Sky News. Медиците искат да бъдат забранени и всякакви промоции, стимулиращи търсенето на спиртните напитки, като например отстъпки в цените на напитките в определени часове в нощните клубове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:19 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още