fallback

Шефът на Renault вижда светлина в тунела

Очаква се засилване на интереса за партньорство между отделните автомобилни компании

09:54 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителният директор на френската автомобилна компания Renault Карлос Госн смята, че най-лошото от кризата вече е преминало. „Финансовата криза остана зад нас“, казва той в интервю за френския вестник „Фигаро“.

По думите му компанията очаква през 2010 г. ситуацията в Европа леко да се подобри спрямо 2009. В същото време обаче не бивало да се очаква „рязък скок в близко бъдеще“, а по-скоро „плавно покачване в продължение на няколко години“.

Що се отнася конкретно до автомобилния сектор, Карлос Госн предвижда увеличаване на интереса за партньорство между отделните компании.

„Свидетели сме на инвестиционен бум при автомобилните технологии, особено тези, свързани с екологичните коли, което се случва на фона на голяма финансова нестабилност. Тази ситуация ги подтиква (производителите) да работят заедно, за да си поделят инвестициите“, подчертава той.

Renault и японският му партньор Nissan са на четвърто място в автомобилния сектор в света за миналата година. В края на юли групата обяви загуба за шестмесечието, както и очаквания за спад от 12% в продажбите си за цялата година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:50 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още