fallback

Берлин иска от GM да реши окончателно какво ще прави с Opel

Правителството на страната, което твърдо стои зад офертата за закупуване на Opel от канадската Magna International, подчертава, че е уморено от протакането на GM

20:46 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немското правителство настоява General Motors (GM) да уточни намеренията си относно Opel на фона на лансираната възможност американският производител да запази европейското си подразделение.

„Да кажат „Ще запазим Opel” все още не представлява стратегия”, заяви във вторник държавният секретар в икономическото министерство на Германия Йохен Хоман, цитиран от Ройтерс.

Правителството на страната, което твърдо стои зад офертата за закупуване на Opel от канадската Magna International, подчертава, че е уморено от протакането на GM.

Управителният съвет на General Motors се събира във вторник и сряда, за да обсъжда бъдещето на Opel. От Берлин казват, че биха искали да се достигне до решение възможно най-бързо, още повече че наближава автомобилният салон във Франкфурт. Изложбата ще бъде открита през следващата седмица и в рамките й Opel ще представи последната модификация на ключовия си модел Astra.

През май GM обяви, че приема да сключи сделка с Magna, но впоследствие позицията на компанията значително се промени – след излизането от процедурата по несъстоятелност на 10 юли.

Според неназовани източници на Ройтерс някои членове на Управителния съвет на GM са уверени, че Opel трябва да остане в групата на американския производител.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:57 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още