fallback

McDonald's загуби осемгодишна съдебна битка срещу малайзийски ресторант

Щатската верига искаше да забрани на малайзийски ресторант да се нарича McCurry

11:06 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американският гигант в сектора на заведенията за бързо хранене – McDonald's, загуби осемгодишна съдебна битка, с която искаше да забрани на малайзийски ресторант да се нарича McCurry.

От McDonald's твърдят, че употребата на префикса "Mc" нарушава запазените права върху търговската марка на щатската верига. Федералният съд в Куала Лумпур обаче е постановил, че няма доказателства, че McCurry се опитва да се представи за част от „империята“ McDonald's, предаде ВВС.

Собственикът на McCurry – Пи Супия, твърди, че префиксът "Mc" в името на ресторанта му е съкращение на Malaysian Chicken (от англ. „малайзийско пиле“, бел. ред.).

Щатската верига, която има над 180 заведения в Малайзия, започна да съди ресторантите McCurry през 2001 г. През 2006 г. Върховният съд отсъди в полза на McDonald's, но от McCurry се обърнаха към апелативен съд, който отхвърли решението. От McDonald's отговориха, като отнесоха случая пред федералния съд.

Пи Супия е заявил пред журналисти след обявяването на присъдата, че сега ще може да продължи напред с развитието на бизнеса си, което включва отваряне на нови клонове.

McCurry започва дейността си в Куала Лумпур през 1999 г. Ресторантът предлага индийска храна.

Адвокатите на McDonald's са заявили, че компанията е приела решението на съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:49 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още