fallback

Лукойл прогнозира средна цена на петрола 60 долара за барел до 2020 г.

Лукойл възнамерява да строи газопрвод с дължина 800 км, който може да стане елемент от обезпечаване на доставките за газопровода „Южен поток“

10:25 | 07.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Прогнозите на Лукойл са за средна цена на петрола от 60 долара за барел за периода 2010-2020 г. и от нея компанията изхожда при изготвяне на разчетите си за добив на петрол за периода. Това е заявил президентът и съсобственик на руската петролна компания Вагит Алекперов, цитиран от Прайм-Тасс.

По думите му Лукойл продължава да разглежда въпросите за нови придобивания през следващите години, но повече ще се съсредоточи в сектора проучване и добив на нефт.

Във връзка с находището си на природен газ в северната част на Каспийско море Лукойл възнамерява да строи газопровод с дължина 800 км, като 200 км от тях ще са по дъното на морето, а 600 км – по сушата, е съобщил още Алекперов, допълвайки, че строежът ще е скъп, предвид морската част.

Газпром вече е определил къде ще бъде точката на свързване с магистралните газопроводи на страната. Шефът на Лукойл е подчертал, че въпросният газопровод, който ще строи компанията, може да стане елемент от обезпечаване на доставките за газопровода „Южен поток“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:51 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още