fallback

Банковият сектор изведе щатските борси на печалба

Основните индекси редуваха леките повишения със загуби по време на днешната волатилна сесия

23:28 | 03.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Основните борсови индекси в САЩ редуваха леките повишения със загуби по време на днешната волатилна сесия и на фона на нисък изтъргуван обем. В крайна сметка банковият сектор изведе индексите на положителна територия и им донесе първата печалба от началото на тази седмица, предаде Market Watch.

Индексът на 30-те най-големи компании Dow Jones IA приключи търговията с повишение от 0,7% до 9344,6 пункта, след като изгуби 300 пункта по време на предишните четири сесии. По-широкият борсов бенчмарк S&P 500 напредна още повече като добави 0,9%към стойността си до 1003,2 пункта.

Финансовият сектор допринесе в най-голяма степен за повишението на S&P 500, който обединява 500-те най-добри компании от Нюйоркската фондова борса и борсата Nasdaq. Застрахователната компания AIG и финансовата група Citigroup се наредиха сред най-търгуваните и печеливши дружества.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повиши с 0,8% до 1983,2 пункта. Неговият ръст бе ограничен от спадовете в акциите на софтуерните компании Oracle и Sun Microsystems. Причина за това стана новината, че Европейската комисия ще разследва планираната покупка на Sun от Oracle.

Преди началото на сесията стана ясно, че американците, които са подали молба за помощи при безработица, са намалели през изминалата седмица. Новината не оказаха влияние върху търговията, защото инвеститорите очакват данните за заетостта в неселскостопанските отрасли на икономиката в петък.

Акциите на компаниите от потребителския сектор също се повишиха, след като стана ясно, че продажбите на големите вериги за търговия на дребно са нараснали през август. Причина за това е наближаващото начало на учебната година в САЩ, което традиционно увеличава потреблението.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:08 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още