fallback

Цената на петрола се задържа около 68 долара за барел

Петролните фючърси приключиха сесията в сряда без промяна в цената, което не се е случвало от 2006 г.

09:14 | 03.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол се движи малко над нивото от 68 долара за барел по време на днешната азиатска търговия, след като данните на Министерството на енергетиката в САЩ показаха, че петролните запаси на страната са намалели през изминалата седмица.

Това е знак, че потреблението на суровината в САЩ, който е най-големият енергиен потребител на света, се повишава. Резервите от петрол са намалели с 372 хил. до 343 млн. барела в рамките на седмицата до 28 август. Икономистите очакваха два пъти по-силно понижение.

Американският лек суров петрол с доставка през октомври поскъпва с 15 цента до 68,20 долара за барел в часовете на електронната търговия на петролната борса в Ню Йорк. Петролните фючърси приключиха сесията в сряда без промяна в цената, което не се е случвало от 2006 г.

От началото на годината барел суров петрол е поскъпнал с 53%. Среднодневното потребление в САЩ възлиза на 19,3 млн. барела за четирите седмици до 28 август, което е с 0,1% повече спрямо същия период на миналата година, предаде Bloomberg.

Брентът с доставка през октомври поевтинява с 1 цент до 67,65 долара за барел по време на електронната търговия на международната борса в Лондон. Октомврийските петролни фючърси приключиха вчерашната сесия с понижение на цената от 7 цента до 67,66 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:22 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още