fallback

Биковете не удържаха позициите и индексите в САЩ записаха нов спад

Търговията на няколко пъти смени посоката си, но в крайна сметка не успяха да постигнат повишения

23:09 | 02.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в САЩ приключи с понижение за индексите, като разпродажбите набраха сила в края на днешната търговия. Така мечките успяха да вземат превес за втори пореден ден от старта на месец септември.

Понижението на индексите пък е четвърто поредно. Така търговията приключи в унисон с борсовата сесия в Европа, където също бяха отчетени спадове.

Днес бе публикувана поредица от икономически данни, като инвеститорите ги приеха разнопосочно. Положителният сигнал дойде от увеличаването на производителността в икономиката през второто тримесечие, както и от данните за фабричните поръчки, които показаха увеличение.

Разнопосочно бяха приети данните за заетостта в частния сектор, които показаха ново съкращаване на 298 хил. работни места. Според някои това е добра новина, тъй като темпът на съкращенията се забавя, но според други цифрите остават обезпокоителни.

Днешната сесия приключи със спад за индекса на сините чипове Dow Jones, който загуби 0,3 на сто до 9 281 пункта. С толкова се понижи и широкият бенчмарк S&P 500, чиято стойност в края на сесията възлезе на 995 пункта.

Индексът Nasdaq Composite се понижи с 0,1 на сто до 1 967 пункта.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:10 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още