fallback

Bank of America връща част от средствата по спасителния план

Финансовата институция преговаря за връщането на над 20 млрд. долара правителствена помощ

19:59 | 01.09.09 г.

Bank of America е предложила да върне обратно част от получените 45 млрд. долара по спасителния план за финансовата система на САЩ и по споразумението и с правителството за поделяне на загубите, свързани с придобиването на инвестиционната банка Merrill Lynch, съобщи Блумбърг, цитирайки анонимен източник.

Финансовата институция е в процес на преговори с правителството за връщане на "няколко стотин милиона" за отмяна на споразумението, целящо придобиването на Merrill Lynch и предотвратяване задълбочаването на финансовата криза.

По информация на Wall Street Journal сумата, която банката ще изплати на правителството по споразумението за поделяне на загубите по придобиването на Merrill Lynch, е 500 млн. долара.

По програмата за финансово подпомагане на закъсалите институции – TARP, Bank of America преговаря за връщането обратно на 20 млрд. долара.

Вследствие на спасяване на банки американското правителство е реализирало печалба от около 4 млрд. долара, която вече започва да се реализира поради това, че част от банките започват да връщат обратно получените пари.

В резултат на програмата TARP правителството е постигнало печалба от 1,4 млрд. доларазаради помощта си към Goldman Sachs, 1,3 млрд. долара от Morgan Stanley и още 414 млн. долара от American Express.

До момента книжата на Bank of America губят над 4 на сто до 16,85 долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:31 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още