fallback

Виенската борса прекрати търговията с фалиралата авиокомпания SkyEurope

Нискотарифната авиокомпания преустанови всички свои полети

11:05 | 01.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Фондовата борса във Виена съобщи, че прекратява търговията с акции на фалиралата нискотарифна авиокомпания SkyEurope Holding AG. Базираният в Словакия авиопревозвач потърси защита от фалит в края на юни и оттогава се опитва да преструктурира своите дългове.

Ръководството на SkyEurope е решило да преустанови всички полети. Авиокомпанията, която се търгува на Виенската фондова борса, съобщи още, че хиляди пътници ще бъдат блокирани на различни европейски летища.

В началото на тази седмица SkyEurope отменени всички свои полети от Братислава и Прага. Причина за това се неизплатените дългове на авиопревозвача към операторите на двете летища. Летището във Виена спря полетите на SkyEurope в средата на август по същата причина.

От SkyEurope заявиха през юли, че са намерили инвеститор, който да спаси превозвача от фалит, в лицето на австрийската група за дялово инвестиране Focus Equity. Тя трябваше да инвестира 16,5 млн. евро в SkyEurope, при условие че авиокомпанията се преструктурира успешно.

SkyEurope, която е основана преди шест години от група австрийски инвеститори, не е реализирала печалба за нито една година от съществуването си. В началото на тази година икономическата криза принуди SkyEurope да намали броя на своите самолети от 15 на 5, предаде AFP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:49 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още