fallback

Разследват пет от най-големите руски компании по искане на президента

Прокуратурата ще проверява законността и ефективността при използването на държавни финансови средства и имущество

10:15 | 28.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Генералната прокуратура на Русия по искане на президента Дмитрий Медведев започва проверка на пет от най-големите руски държавни компании за това дали дейността им съответства на руското законодателство, съобщи Итар-Тасс. 

Въпросните компании, които разполагат с огромни средства, са „Росатом“, „Ростехнологии“, „Роснанотех“, „Внешекономбанк“ (ВЕБ) и „Олимпстрой“.

От генералната прокуратура са уточнили, че от началото на седмицата в посочените компании са започнали работа създадените за целта от прокуратурата работни групи.

Прокуратурата ще „обърне особено внимание в хода на работата си на проверката на законността и ефективността при използването на държавни финансови средства и имущество, а също и на съответствието на дейността на въпросните компании на целите, за които са създадени.

Освен това генералната прокуратура е наредила на регионалните прокуратури на организират проверки по изпълнение на законодателството от подразделенията на от петте компании, както и на федералните предприятия, по отношение на които корпорациите осъществяват от името на държавата пълномощия като собственици на имуществото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:40 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още