fallback

Петролът отново поевтинява

Черното злато отстъпва вече три поредни дни заради опасенията, че Китай може да ограничи инвестициите си в индустриални обекти

08:44 | 27.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола бележи нов спад на международните пазари. Според анализатори това се дължи на опасенията, че китайското правителство може да прибегне до ограничаване на инвестициите в индустриални обекти, което би довело до забавяне на търсенето на горива в страната.

Суровината отстъпва и заради поскъпването на американския долар, който успява да надделее над еврото за четвърти пореден ден, Тази сутрин двете валути се търгуват с минимално изменение спрямо вчера, като то е в полза на зелените пари. На валутните пазари двойката се търгува по 1,4247 долара за едно евро.

Вчера на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол с доставка през октомври понижи цената си с 0,9 на сто до 71,43 долара за барел. Главна роля за това изиграха даннит за увеличение на петролните запаси на САЩ. Днес се очаква енергийното министерство да публикува официални стойности на запасите в страната за изминалата седмица.

През нощта октомврийските фючърси изгубиха още 0,45 на сто и рано тази сутрин барел петрол се търгува за 71,11 долара за барел.

Близо до цената на лекия суров петрол са и котировките на търгувания в Лондон петрол от сорта брент. Неговата цена днес се понижава с 0,55 на сто спрямо вчера до 71,26 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:08 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още