fallback

Dow Jones записа ръст за седма поредна сесия

Американските индекси приключиха търговията почти без изменение, макар да бяха публикувани позитивни икономически новини

23:18 | 26.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в Ню Йорк донесе минимални повишения за водещите американски индекси. В резултат на плахия си ръст, индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average успя да запише седма поредна позитивна сесия. Той се повиши с минималните 0,05 на сто до 9 544 пункта.

Другите два водещи борсови показателя в САЩ – S&P 500 и Nasdaq Composite, се повишиха съвсем пренебрежимо с по 0,01 на сто до съответно 1 028 и 2 024 пункта.

Като цяло борсовата сесия премина в тесен диапазон на движение на индексите. Те стартираха търговията на отрицателна територия, след което бяха подкрепени от добри новини от жилищния и индустриалния сектор. Постепенно обаче оптимистите отстъпиха позиции, за да съумеят да заличат отстъпленията на индексите съвсем в края на сесията.

Днес на пазара бяха поднесени позитивни новини за продажбите на нови жилища от близо 10 на сто на месечна база, което не се беше случвало от 2005 година досега. Поръчките на дълготрайни стоки пък са се увеличили най-силно за последните две години, нараствайки с 4,9 на сто на месечна база през юли.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:02 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още