fallback

Разнопосочен край на сесията на Wall Street

Dow Jones постигна минимален ръст, а S&P и Nasdaq Composite отстъпиха днес

23:05 | 24.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американският пазар не успя да започне новата седмица с категорична посока и основните индекси приключиха с минимални разнопосочни изменения.

Това се случи в условията на липса на съществени икономически данни и корпоративни новини. Такива предстоят след средата на седмицата, когато трябва да бъдат обявени предварителните данни за БВП на САЩ през второто тримесечие на годината.

Нестабилното движение на индексите в САЩ сложи край на зелената вълна, която днес заля пазарите в Азия и Европа.

Основният индекс в САЩ Dow Jones Industrial Average, който включва индустриалните гиганти в страната, приключи сесията с повишение от минималните 0,03 на сто до 9509 пункта.

Широкият бенчмарк S&P 500 пък отстъпи с 0,06 на сто до 1 026 пункта. Индексът на компаниите, търгувани на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, регистрира понижение от 0,14 на сто до 2 018 пункта.

Днес петролът достигна най-високата си цена от миналия октомври досега, приключвайки сесията на борсата в Ню Йорк с повишение от 0,6 на сто до 74,37 долара за барел. По време на търговията октомврийските фючърси доближиха нивото от 75 долара, достигайки до 74,91 долара за барел.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:22 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още