fallback

Футболни фенове спасяват Валенсия с покупката на акции за 18,5 млн. евро

Около 26 хил. поддръжници на испанския футболен клуб са купили акции за последните шест седмици

14:38 | 24.08.09 г.

Испанският футболен отбор Валенсия се обърна за помощ към феновете си, след като не успя да избегне натиска от най-тежката рецесия в Испания от 60 години.

Около 26 хил. поддръжници на отбора са купили акции на обща стойност 18,5 млн. евро за периода от шест седмици до 21 август, съобщиха от клуба, цитирани от Bloomberg. Преди два дни от фондацията на клуба заявиха, че планират втора продажба на акции.

„Хората няма да оставят клуба да изчезне“, коментира пред агенцията шофьорът на камион Хосе Антонио Алкала, след като се е сдобил с 20 акции за 961 евро.

Дълговете на Валенсия нараснаха до 502 млн. евро през 2008 г., което е пет пъти повече от годишните приходи на клуба, а кризата на пазара на имоти в Испания засегна плановете за продажба на стадиона на отбора за 300 млн. евро.

Строителният предприемач Хуан Солер, най-големият акционер във Валенсия, опитва да продаде дела си, откакто напусна президентския пост през септември. Той притежава 37% от клуба, по данни на вестник El Pais. Инвестиционната група Inversiones Dalport SA пък се отказа от плановете за покупка на мажоритарен дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:05 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още