fallback

Позитивно бизнес доверие на Острова за пръв път от две години

Показателят има положителна стойност за третото тримесечие на годината, подобрението на доверието е най-голямо в историята

09:06 | 24.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Бизнес доверието във Великобритания смени посоката си и рязко премина на положителна територия през третото тримесечие. Стойността на индекса, който го измерва, достигна 4,8 пункта, след като през предходните три месеца тя беше -28,2 пункта.

Това е най-рязкото положително изменение на показателя, който се изготвя от Института на сертифицираните счетоводители в Англия и Уелс, предава Ройтерс. Показателят пък е с позитивна стойност за пръв път през последните две години.

Според прогнозата на института брутният вътрешен продукт на страната ще спре да се свива и през третото тримесечие ще отбележи ръст от 0,5 на сто.

„Данните за бизнес доверието през това тримесечие предполагат, че рецесията във Великобритания свършва“, смята изпълнителният директор на института Майкъл Иза.

Въпреки това обаче той предупреждава, че предизвикателствата не трябва да бъдат подценявани, тъй като кризата все още не е отминала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:07 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още