fallback

Печалбата на Home Depot намалява със 7%

Най-голямата верига за продажба на стоки за дома в САЩ повиши своята прогноза за цялата финансова година

15:25 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата верига за продажба на стоки за дома в САЩ Home Depot отчете по-висока от очакваното печалба за второто фискално тримесечие. Компанията, която участва в индекса Dow Jones IA, повиши и своята прогноза за финансовите резултати до края на годината.

Нетната печалба на Home Depot за тримесечието до 2 август намалява със 7,2% до 1,12 млрд. долара, или 66 цента на акция, спрямо печалба от 1,2 млрд. долара, или 71 цента на акция, за същия период на 2008 г. Анализаторите очакваха базираната в Атланта компания да отчете печалба от 59 цента на акция..

С изключение на разходите за закриване на веригата магазини Expo business, печалбата на акция възлиза на 67 цента. Приходите на Home Depot за последното тримесечие се свиват с 9,1% на годишна база до 19 млрд. долара, но това е компенсирано частично от намаляването на оперативните разходи.

Основният конкурент на Home Depot – веригата Lowe’s, публикува своите финансови резултати за последното тримесечие вчера. За разлика от Home Depot обаче Lowe's разочарова своите инвеститори с по-слаби от очакваното печалба и приходи, предаде Bloomberg.

Ръководството на Home Depot очаква спад на продажбите за цялата фискална година в размер на 9% и свиване на печалбата с 15% до 20% през тази година. Предишната прогноза за печалбата бе направена през юни и тя предвиждаше спад на печалбата от 26 на сто.

Книжата на Home Depot поскъпнаха с 4% след новината до 27,16 долара за акция по време на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса. От началото на тази година пазарната капитализация на веригата магазини се е повишила с 13% до 44,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:42 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още