fallback

Ралито на Wall Street губи сила. Какво предстои?

Продажбите на съществуващи жилища и разрешителните за строеж ще бъдат на фокус през тази седмица

10:16 | 17.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Основните борсови индекси в САЩ, които стремглаво нарастваха през последните пет месеца, се понижиха миналата седмица, след като доверието на американските потребители охладня. Продажбите на съществуващи жилища и разрешителните за строеж ще бъдат на фокус през тази седмица.

Фондовите пазари през август са по-волатилни, защото оборотът по време на летния сезон е по-слаб от обичайното, а това усилва ефекта от движенията на котировките. Миналата седмица например записа деня с втория най-слаб оборот на Wall Street от началото на тази година.

Ралито на пазара на ценни книжа в Щатите изгуби своята сила, след като инвеститорите спряха да приветстват „по-малко лошите“ от очакваното новини и логично започнаха да търсят реални признаци, които да потвърждават икономическото възстановяване, предаде CNN.

В понеделник се очакват данните на регионалния клон на Федералния резерв в Ню Йорк за икономическата активност на производителите в региона през август. Малко след това ще се публикуват и данните за покупките на американски ценни книжа от чуждестранни инвеститори през юни.

Във вторник идва ред на началното жилищно строителство и броя на издадените разрешителни за строеж през юли, като икономистите очакват леко повишение спрямо предишния месец. По същото време ще се изнесат и данните за производствената инфлация през юли.

В средата на седмицата ще стане ясна промяната в петролните запази на САЩ през миналата седмица, а в четвъртък – промяната в броя на американците, които са останали без работа. Тогава ще се публикува и индексът на водещите индикатори, както и този на бизнес активността в производствения сектор на Филаделфия.

Седмицата ще приключи с данните за продажбите на съществуващи жилища през юли и с изявление на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке. По време на икономически симпозиум в Канзас той ще говори за последствията от кризата през последната година.

През тази седмица се очакват и счетоводните отчети на няколко важни компании от потребителския сектор в САЩ. В понеделник втората по големина търговска верига за стоки за дома Lowe's ще съобщи своите финансови резултати за последното тримесечие.

Тя ще бъде последвана от своя най-голям конкурент Home Depot и веригата за търговия на дребно Target във вторник, както и от производителя на компютри Hewlett-Packard. Hewlett-Packard, както и Home Depot, са компоненти на представителния борсов индекс Dow Jones IA.

Досега 91% от дружествата в състава на широкия индекс S&P 500 са публикували своите финансови резултати за последното тримесечие и корпоративния сезон в САЩ наближава своя край. За над две трети от тях финансовите резултати са се оказали по-добри от очакваното, а печалбата им последното тримесечие се е понижила с 28% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още