fallback

Фамилията, контролираща Fiat, разследвана за недекларирани активи в чужбина

Случаят вероятно касае между 1 и 2 млрд. евро, държани от фамилия Агнели в чужбина

09:46 | 14.08.09 г.

Италианските данъчни власти са започнали разследване заради подозрения, че членове на фамилията Агнели, която контролира автомобилната компанията Fiat, притежават недекларирани активи в чужбина, съобщават регулаторите.

Повод за процеса са изказвания по време на дело, заведено от Магерита Агнели де Пален срещу майка й Марела Агнели и трима съветници на фамилията, в което дъщерята твърди, че не е получила полагащото й се наследство след смъртта на баща й – бившият председател на Fiat Джовани Агнели, починал през 2003 г.

По данни на медията TG5, цитирани от Ройтерс, случаят касае между 1 и 2 млрд. евро, държани от фамилията в чужбина, които могат да донесат дори по-голяма глоба.

„Изобличителните заявление заради наследството, разменяни между членовете на семейството, са били забелязани от властите още преди месеци заради твърденията за възможни активи в чужбина, които не са декларирани”, казват от регулаторния орган.

В края на юни италианският парламент одобри затягането на правилата за активи, държани в данъчни убежища, които визират и финансови санкции.

Според изказване на служителите от данъчните власти активите на семейството, които са част от техния спор и са държани в офшорни дестинации, могат да бъдат покрити от новите правила.

Делото, по което обвинител е дъщерята Агнели, засега няма да бъде разглеждано. Съдът ще бъде свикан на 12 ноември, когато ще даде подробности относно решението си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:04 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още