fallback

Volkswagen повиши прогнозите за продажбите си въпреки кризата

Немската компания разчита на инициативите на правителството за насърчаване на автомобилния пазар

18:02 | 07.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата автомобилна компания в Европа – Volkswagen, обяви, че повишава прогнозата за продажбите си през настоящата година. Причината за това са добрите резултати на програмите на немското правителство за насърчаване на автомобилния пазар.

Новите очаквания на VW са, че продажбите ще се свият с пет на сто тази година, което е двойно по-малко от предишните прогнози на компанията. Това се дължи на силния ръст в търсенето на моделите Polo и Golf през последните месеци заради програмата за рециклиране на стари автомобили, пише Bloomberg.

Програмата предлага бонус от 2 500 евро при всяка покупка на автомобил на възраст до девет години в случай, че старият бъде даден за скрап. Заделените от правителството средства за целта са 5 млрд. Евро.

Положителна роля за продажбите на компанията играе и китайският пазар, където са реализирани с 23 на сто повече продажби през тримесечието.

„Ще съумеем да компенсираме спада на продажбите в Германия през следващата година с помощта на износа за други пазари”, коментира говорителят на VW Михаел Брендел. Според него след края на правителствената програма продажбите в Германия ще се свият с около 1 млн. броя през 2010 година.

Днес акциите на VW поскъпнаха с 2,5 на сто до 249,08 евро за брой.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:35 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още