fallback

Петролът поевтинява за втори ден

От началото на седмицата обаче черното злато поскъпва с над 3%, главно поради поевтиняването на щатския долар

09:17 | 07.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол продължи да се понижава за втори пореден ден. През тази седмица стана ясно, че нефтените запаси на САЩ са се повишили с още 1,67 млн. барела до 349,5 млн. барела в рамките на миналата седмица, което е най-високото им ниво за последните пет седмици.

Суровият петрол с доставка през септември поевтинява с 1,5% до 70,90 долара за барел по време на електронната търговия на международната петролна борса в Ню Йорк. Цената на американския лек суров петрол се понижи с 3 цента до 71,94 долара за барел в края на вчерашната сесия.

От началото на тази година петролните фючърси на Нюйоркската борса са поскъпнали с 61%, а за последните четири седмици цената им се е повишила с 20%, по данни на Bloomberg. От началото на тази седмица петролът поскъпва с 3,1%, главно поради поевтиняването на щатския долар.

Щатската валута поевтинява спрямо валутите на своите основни търговки партньори за пета поредна седмица. Участниците на валутните пазари засилиха покупките си на високодоходни активи в очакване на днешните данни за заетостта в неселскостопанските отрасли на икономиката на САЩ през юли.

Брентът с доставка през септември поевтинява с 1,1% до 74,68 долара за барел в часовете на електронната търговия на Лондонската петролна борса. Цената на петролните фючърси се понижи с 68 цента, или 0,9%, до 74,83 долара за барел в края на сесията в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:47 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още