fallback

Юробанк И Еф Джи пласира облигационна емисия за 500 млн. евро

Емисията е презаписана 3 пъти

11:57 | 06.08.09 г.

Гръцката Юробанк И Еф Джи, част от Юробанк И Еф Джи Груп, успешно пласира сред международни и местни инвеститори нова емисия облигации, издадена без обезпечение от гръцкото правителство, съобщиха от банката.

Ценните книжа са издадени от И Еф Джи Хелас (EFG Hellas PLC), дъщерно дружество на Юробанк И Еф Джи, гарантирани от Юробанк И Еф Джи и листвани на фондовата борса в Люксембург.

Водещите мениджъри при транзакцията са BNP Paribas, Deutsche Bank, JP Morgan и UBS.

Стойността на емисията е 500 млн. евро и е с матуритет 3,5 години. Облигациите са издадени при цена от плюс 220 базисни точки над средна котировка на суапа за съответния матуритет, която е значително по-ниска от цената на емисията, издадена през май т.г. Емисията облигации от месец май бе двугодишна също на стойност 500 млн. евро.

Настоящата емисия е преминала при интерес от страна на над 155 местни и чуждестранни инвеститори, като е презаписана над 3 пъти.

С допълнителните капитали Юробанк И Еф Джи увеличава своята ликвидност, така че да може да покрие по-широк диапазон от бизнес дейности, се казва в съобщението.

Дългосрочният дългов рейтинг на Юробанк И Еф Джи, присъден от Moody’s, е А1, от Standard&Poor’s - BBB+ , а от Fitch - А-.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:37 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още