fallback

Румънците синхронизират борсата си със САЩ

Търговските сесии ще бъдат удължени, за да може да се улавят настроенията отвъд Океана

09:55 | 06.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсата в Букурещ взе решение търговските сесии да бъдат удължени с 15 минути, за да може да се хващат настроенията в САЩ.

Така търговията вече ще приключва в 16:45 часа българско време, а не както досега – в 16:30 часа. Точно в толкова пък стартира търговската сесия на пода на борсата в Ню Йорк.

Ръководството на борсата обяснява този ход с необходимостта за улавяне на глобалните настроения в търговията, предава Ziarul Financiar.

Северните ни съседи очакват с тази стъпка да постигнат повишаване на ликвидността на пазара, тъй като инвеститорите ще имат повече време за търговия. За момента не се очаква така да се стигне до сериозно увеличаване на волатилността в търговията, тъй като 15 минути са твърде кратък период за реакция и резки движения, смятат анализатори, цитирани от изданието.

През последните седмици борсата в Букурещ се превърна в доста атрактивна дестинация за инвестиции, като известният инвеститор Марк Мобиус я обяви за най-подценения пазар в света. До миналата седмица пък основният индекс BET успя да се вдигне с цели 123% от своето дъно за 2009 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:58 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още