fallback

Procter&Gamble с 18% спад на печалбата

Продажбите на компанията падат заради свиването на потребителските разходи

16:04 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Procter&Gamble, която е сред най-големите играчи на пазара на потребителски стоки в света, отчете спад на печалбата си и свиване на продажбите през последното тримесечие.

През четвъртото тримесечие на фискалната година, която приключи на 30 юни, печалбата се е свила с 18 на сто до 2,47 млрд. долара, което прави 80 цента на акция. За същия период на миналата година печалбата беше 3,02 млрд. долара, или 92 цента на акция.

Продажбите на гиганта са паднали с 11 на сто до 18,7 млрд. долара, а ако бъдат изчистени от валутните колебания, понижението е едва 1 на сто. Обемът на реализираната продукция е 5 на сто по-малко спрямо миналата година, съобщават от компанията.

Очакванията на Procter&Gamble са, че продажбите ще продължат да се свиват и през настоящото тримесечие. Официалната прогноза е, че те може да паднат с до 7 на сто, което означава, че компанията трябва да донесе печалба от 1 долар на акция, предава Wall Street Journal.

След отчета акциите на Procter&Gamble се понижават с 1,9 на сто преди старта на днешната борсова сесия в Ню Йорк до 54,42 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:44 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още