fallback

Swiss Re с изненадваща загуба от 359 млн. долара за второто тримесечие

Компанията е претърпяла негативни резултати заради лоши инвестиции и преструктуриране

10:16 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Швейцарската презастрахователна компания Swiss Re отчете изненадваща загуба от 381 млн. франка (359 млн. долара) за второто тримесечие на годината вследствие на лоши инвестиции и преструктуриране, които са неутрализирали положителните ефекти на подобряващата се бизнес среда.

За същия период на миналата година компанията отчете печалба от 564 млн. франка, което накара анализаторите да очакват силен положителен резултат и през настоящата година, предава АР.

„Въпреки загубата основният ни бизнес продължава да носи силни резултати и солидни печалби“, заявява изпълнителният директор на компанията Щефан Липе.

Според него Swiss Re се е справила добре с увеличаването на капиталовата си база и премахването на стари рискови експозиции. Като цяло приходът от премии, който е основният измерител за дейността на компанията, отчита ръст от 1 на сто до 6,2 млрд. франка.

За разлика от Swiss Re, най-голямата презастрахователна компания в света – Munich Re, отчете ръст на печалбата си от 12 на сто до 703 млн. евро вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:05 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още