fallback

OMV преговаря за пълното придобиване на турската Petrol Ofisi

В момента OMV има 41,58% от компанията

10:30 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Енергийната компания OMV е започнала преговори с турската Doğan Holding за придобиването на дела на холдинга в Petrol Ofisi, съобщиха от OMV.

Petrol Ofisi е турска компания с предмет на дейност закупуване, съхранение, маркетиране и дистрибуция на петролни продукти.

OMV влезе на турския пазар през 2006 г., придобивайки 34% от Petrol Ofisi, като впоследствие увеличи дела си до 41,58%. Doğan Holding, която в момента държи 54,17% от капитала, е другият голям акционер на дружеството.

И двата акционера уточняват, че не бързат с сключването на сделката, като намерението им е чрез нея „да оптимизират своите портфолиа“. Допълва се също, че е възможно в резултат на преговорите да се достигне до решение сегашното положение да се запази.

Doğan Holding е една от най-големите индустриални групи в Турция, като компаниите, влизащи в състава й, оперират в енергийния, промишления, търговския сектор, а също и в медийния бизнес.

Едновременно с обявяването на преговорите австрийската компания оповести и финансовите си резултати за второто тримесечие. Печалбата на OMV пада със 79% на годишна база за периода до 144 млн. евро. Въпреки това резултатът превиши средните очаквания на анализаторите за 103 млн. евро.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:52 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още