fallback

Цената на петрола кръжи около 71 долара

Противоречивите икономически данни за САЩ прекъснаха едноседмичното рали на петролните фючърси

09:15 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на барел суров петрол кръжи около нивото от 71 долара за барел по време на електронната търговия в Азия, след като противоречивите икономически данни за САЩ прекъснаха едноседмичното рали на котировките въпреки поевтиняването на щатския долар.

Данните за петия пореден месечен ръст на планираните продажби на жилища в САЩ през юни окуражиха пазара. Преди тях обаче стана ясно, че личните доходи на американските домакинства отчитат най-силния си месечен спад за последните пет години през юни.

Американският лек суров петрол с доставка през септември поевтинява с 0,2% до 71,28 долара за барел в часовете на електронната търговия на нюйоркската борса. Петролните фючърси приключиха вчерашната сесия с леко понижение на цената от 16 цента, или 0,2%, до 71,42 долара за барел.

Цената на петрола се повиши от 63 долара в началото на миналата седмица до над 72 долара по време на сесията в понеделник, водена от оптимизма на инвеститорите за подобряване на състоянието на икономиката на САЩ, който е най-големият потребител на енергия в света.

Днес се очакват данните на Министерството на енергетиката в САЩ за седмичната промяна в количеството на нефтените резерви на страната. Икономистите очакват, че те ще отчетат ръст от 0,9 млн. барела спрямо предходната седмица, когато се увеличиха с 5,1 млн. барела, по данни на Bloomberg.

Във вторник Американският петролен институт съобщи, че петролните запаси на страната са намалели с 1,52 млн. барела за изминалата седмица. Данните на Министерството на енергетиката са по-важен ориентир, защото всички петролни рафинерии са длъжни да докладват на седмична база.

Брентът поскъпва с минималните 0,1% до 74,35 долара за барел по време на електронната търговия на Лондонската петролна борса. Петролните фючърси поскъпнаха със 73 цента, или 1%, приключвайки търговията във вторник на ниво от 74,28 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:58 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още