fallback

Петролът поевтинява леко след голямото рали

Данните за производствения и строителния сектор на САЩ повишиха цената на петрола до най-високото ниво от 12 юли

09:06 | 04.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола падна леко до близо 71 долара за барел по време на азиатската електронна търговия във вторник, след като признаците за възстановяване на производствения и строителния сектор на САЩ от началото на седмицата предизвикаха рали на петролните и фондовите борси.

Докладът от понеделник на Института за управление на доставките показа, че производствената дейност в САЩ вероятно ще отчете ръст през следващия месец, който ще бъде първи от януари 2008 г. досега. Същевременно разходите в строителния сектор са се повишили през юни.

През последните месеци участниците на международните петролни пазари отдават по-голямо внимание на подобряването на макроикономическите показатели и до голяма степен пренебрегват данните за търсенето на суровината, което остава слабо.

Американският лек суров петрол с доставка през септември поевтинява с 48 цента до 71,10 долара за барел в часовете на електронната търговия на борсата в Ню Йорк. В понеделник петролните фючърси приключиха сесията с ръст на цената от 2,13 долара, или 3,1%, до 71,58 долара за барел.

По време на вчерашната сесия котировките успяха за малко да пробият и нивото от 72 долара за барел. От началото на годината черното злато е увеличило цената си с 59%. В рамките на изминалия месец юли обаче цената на суровия петрол отчете първия си месечен спад от януари досега.

В Лондон петролът тип „Брент“ с доставка през септември поевтинява с 36 цента до 73,19 долара за барел, предаде AP. Петролните фючърси поскъпнаха с 1,85 долара, или 2,6%, за да приключат вчерашната сесия на ниво от 73,55 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:45 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още