fallback

Цената на петрола отчете първи месечен спад от януари

Цената на петролните фючърси отстъпва с 0,7% през юли

22:51 | 31.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол отчете първия си месечен спад от януари досега, след като запасите от суровината в САЩ продължиха да се трупат дори и по време на летния сезон, когато те традиционно намаляват.

Търговията на петролните борси бе изключително волатилна през тази седмица, което показва колко е трудно да се определи цената на енергийните ресурси, когато състоянието на икономиката е толкова непредсказуемо.

Американският лек суров петрол с доставка през септември приключи днешната сесия с ръст на цената от 2,47 долара, или 3,7%, до 69,41 долара за барел. За силното му поскъпване допринесе и поевтиняването на щатския долар, чийто курс спрямо еврото се понижи с 1,3%.

Преди данните за брутния вътрешен продукт на САЩ черното злато поевтиняваше с 3%.

Цената на петролните фючърси на борсата в Ню Йорк се е повишила с 2% през тази седмица, но въпреки това отстъпва с 0,7% през юли в сравнение с месеца преди това, по данни на Bloomberg.

Цените се колебаят рязко през последните дни под влияние на финансовите резултати на компаниите за второто тримесечие, данните за петролните запаси и потреблението в САЩ, и изменението на курса на долара.

Петролът тип „Брент” поевтиня с 38 цента до 70,49 долара за барел на международната петролна борса в Лондон.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:39 | 16.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още