fallback

Печалбата на щатската застрахователна компания Travelers се свива с 21%

Това е седмото поредно тримесечие, в рамките на което печалбата на застрахователя се понижава

18:02 | 30.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската застрахователна компания Travelers отчете годишен спад на печалбата от 21% за периода от април до юни, предаде Bloomberg. Това е седмото поредно тримесечие, в рамките на което положителният финансов резултат на застрахователя се понижава.

Нетната печалба на Travelers възлиза на 740 млн. долара за второто тримесечие, или 1,27 долара за акция. За сравнение, положителният финансов резултат е бил 942 млн. долара, или 1,54 долара за акция, за същия период на миналата година.

Оперативната печалба на базираната в Ню Йорк компания, с изключение на еднократните ефекти, възлиза на 1,25 долара на акция. Това се оказа по-малко от очакваните от анализаторите 1,27 долара на акция.

Travelers влезе в състава на представителния борсов индекс Dow Jones IA през юни на мястото на финансовата група Citigroup. Преди това тя успя да надмине по пазарна капитализация своя най-голям конкурент – закъсалата застрахователна компания AIG.

Ръководството на Travelers повиши прогнозата си за текущата година и очаква печалба на акция в интервала от 4,80 до 5,05 долара. Пазарните анализатори очакват, че акциите на Travelers ще донесат на своите държатели печалба от 5,13 долара на акция.

Книжата на Travelers поскъпват с 0,5% до 42,80 долара за акция на Нюйоркската фондова борса. Пазарната капитализация на застрахователното дружество се е понижила с близо 6% от началото на годината до 25,1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:44 | 30.07.09 г.
fallback
Още от Свят виж още