fallback

Печалбата на Siemens със спад от 21%

Немският концерн влошава силно оперативната си печалба заради негативните ефекти на кризата

14:49 | 30.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немската компания Siemens, която е най-голямата инжинерингова група в Европа, отчита спад на печалбата си от 21 на сто до 1,7 млрд. евро. Като основна причина за резултата, който е по-слаб от очакванията на анализаторите, се посочват трудностите, предизвикани от глобалната икономическа криза.

Голям проблем пред Simens е спадът на поръчките от страна на индустрията, които са паднали с цели 27 на сто до 17,2 млрд. долара. Това води до влошаване на съотношението между поръчките и приходите на компанията, което се приема като сигнал за бъдещ спад в резултатите на компанията.

През третото тримесечие на настоящата фискална година, която за Siemens изтича на 30 септември, приходите на компанията падат с 4 на сто до 18,3 млрд. евро. Въпреки това обаче изпълнителният директор на компанията Петер Льошер e на мнение, че Siemens ще успее да достигне заложените таргети, съобщава FT.

Резултатите на Siemens не се различават значително от тези на основния конкурент на компанията – General Electric, като дори са по-добри от тях. От американската фирма обявиха спад на печалбата почти наполовина и значителен отлив на поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:54 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още