fallback

Технологичните компании поведоха разпродажбите на Wall Street

Причина за това стана споразумението между Microsoft и Yahoo

18:03 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси започнаха сесията в сряда с понижения, които бяха най-силно изразени при компаниите от технологичния сектор. Причина за това стана споразумението за партньорство в онлайн търсенето и рекламата между два от лидерите в сектора - Microsoft и Yahoo.

Инвеститорите реагираха негативно и на данните за силния спад на новите поръчки за производство на трайни стоки в САЩ. Индексът, който следи стойността им, се понижи с 2,5% на месечна база през юни. Той е важен индикатор за активността в производствения сектор на страната.

В 21:00 ч. българско време ще бъде публикувана Бежовата книга на Федералния резерв. Тя ще разкрие подробности за състоянието на икономиката в 12-те региона на САЩ, където централната банка има регионални клонове.

Индексът на 30-те най-големи борсови дружества Dow Jones IA се понижава с 0,3% до 9072,1 пункта близо час и половина след началото на търговията. По-широкият S&P 500 отстъпва с 0,5% до 975,4 пункта, а индексът на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижава с 0,4% до 1967,7пункта.

Днес стана ясно, че софтуерният гигант Microsoft ще придобие технологията за търсене на Yahoo и ще я интегрира в своите платформи. В замяна на това Yahoo ще се превърне в основен канал за продажба в бизнеса с търсачки и на двете компании.

Книжата на Yahoo поевтиняват с 11% до 15,34 долара за акция след новината, докато тези на Microsoft поскъпват с 1% до 23,66 долара за акция. От началото на тази година двете компании са повишили пазарната си капитализация си съответно с 27% и 22%.

Най-голямата медийна компания в света Time Warner съобщи днес, че печалбата й за второто тримесечие намалява с 34% поради свиване на приходите от реклама. Акциите на собственика на филмовото студио Warner Bros. поскъпват с 0,4% до 27,12 долара на нюйоркската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:15 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още