fallback

Петролът поевтиня за втори ден

Цената на петрола се понижи, след като стана ясно, че запасите от суров петрол на САЩ са се увеличили

09:20 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се понижи за втори пореден ден, след като седмичният доклад на Американския петролен институт разкри, че запасите от суров петрол на САЩ, който е най-големият консуматор на енергия в света, са се увеличили.

Цената на черното злато продължи да се понижава в часовете на електронната търговия на борсите в Лондон и Ню Йорк днес. За това допринесе и новината, че индексът на потребителското доверие в САЩ е отчел спад за втори пореден месец през юли.

Суровият петрол с доставка през септември поевтинява със 70 цента, или 1%, до 66,53 долара за барел по време на електронната търговия на борсата в Ню Йорк. Петролните фючърси приключиха вчерашната сесия с понижение на цената от 1,15 долара, или 1,7%, до 67,23 долара за барел.

От началото на тази година американският лек суров петрол с поскъпнал с 49 на сто, по данни на Bloomberg. Неговата цена варираше в интервала от 59 до 69 долара за барел през последните две седмици под влияние на финансовите резултати на компаниите за второто тримесечие.

На международната петролна борса в Лондон брентът поевтинява с 46 цента, или 0,7%, до 69,42 долара за барел. Цената на септемврийските фючърси се понижи с 93 цента, или 1,3%, до 69,88 долара за барел в края на борсовата сесия във вторник.

Вчерашното понижение на цената дойде, след като стана ясно, че запасите на САЩ от суров петрол са се увеличили с 4,07 млн. барела до 352,4 млн. барела за миналата седмица. Данните на Американския петролен институт разкриха още, че запасите от бензин остават непроменени.

Днес се очаква отделен доклад на Министерството на енергетиката в САЩ за промените в петролните запаси на страната за изминалата седмица. Икономистите очакват спад от 1,6 млн. барела спрямо предишната седмица, когато те намаляха с 1,8 млн. барела.

Американският петролен институт събира информация за запасите от суров петрол на доброволна база от операторите на рафинерии в САЩ. В същото време докладът на правителството се базира на задължителното подаване на информация към Министерството на енергетиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:49 | 21.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още