fallback

Бъфет: Време е за покупки

Ако чакаме икономиката да се подобри, за да започнем да купуваме акции, ще изпуснем посоката на пазара, казва инвеститорът

21:08 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Определяният като „гуру” на Уол Стрийт американски инвеститор милиардер Уорън Бъфет смята, че в момента е време да се купуват акции.

Въпреки че все още икономиката не показва признаци на възстановяване, това не означава, че инвеститорите трябва да останат встрани от финансовите пазари, каза Бъфет в интервю за CNBC. "Много е вероятно пазарът да скочи преди възстановяването на (икономическата) активност", смята той.

"Ако чакаме икономиката да се подобри, за да започнем да купуваме акции, ще изпуснем посоката на пазара", казва инвеститорът, допълвайки, че е време за покупки.

Въпреки това, верен на обичайното си поведени, Уорън Бъфет не дава конкретни прогнози за развитието на борсовата търговия в близките седмици или месеци.

Коментирайки спасителните мерки в САЩ, той заявява, че те имат някои недостатъци, но като цяло според него са били необходими, защото "подпомагането на американската икономика да възвърне своя подем трябва да бъде най-важният приоритет".

Освен това инвеститорът се изказва доста ласкаво за председателя на Федералния резерв Бен Бернанке, за когото казва: "Не мисля, че би могло да има някой по-добър от Бернанке за този пост. Той разбира всички проблеми".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:37 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още