fallback

Danone увеличава печалбата си чрез продажба на активи

Нетната печалба на най-големия производител на млечни продукти в света отчита годишен ръст от 6% през второто тримесечие

14:51 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на храни и бутилирани напитки Danone е увеличил печалбата си с 6% на годишна база за второто тримесечие. Френската компания потвърди и прогнозата си за цялата финансова година, предаде Wall Street Journal.

Нетната печалба на Danone се увеличава до 932 млн. евро за периода от април до юни спрямо положителен финансов резултат от 879 млн. евро за същото тримесечие на миналата година. За това допринасят капиталовите печалби и поевтиняването на суровините през последната година.

Ако се изключат капиталовите печалби от продажбите на активи, нетната печалба на Danone нараства с 3% на годишна база до 722 млн. при средни очаквания на анализаторите за печалба от 706 млн. евро.

Приходите на компанията, което е най-големият производител на млечни продукти в света, отчитат спад от 2,2% на годишна база до 7,52 млрд. евро от от 7,69 млрд. евро за второто тримесечие на миналата година.

Компанията съобщава още, че след пет последователни тримесечия на свиване, продажбите на нейното ключово подразделение за млечни продукти се увеличават с 2,7% през второто тримесечие благодарение на по-ниските цени и по-големите промоции.

Комбинацията от спад на цените и нарастване на обемите увеличава приходите на млечното подразделение с 0,7% на тримесечна база, след като се изключат ефектите от промяната във валутните курсове и придобиванията или продажбите на активи.

Danone не очаква значимо изменение на продажбите през останалата част на тази година и потвърди прогнозата си за приходите до края на 2009 г. Компанията има за цел да увеличи продажбите си с 8-10% на годишна база, а печалбата на акция – с 3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:04 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още