fallback

Dow Jones скочи над 9 хил. пункта

Инвеститорите приветстваха данните за продажбите на съществуващи жилища и поредицата от добри финансови отчети

17:57 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Основните борсови индекси в САЩ започната днешната сесия с убедителни ръстове, подкрепени от добрите данни за продажбите на съществуващи жилища през юни. Те се увеличават за трети пореден месец и достигат най-високата си стойност от октомври миналата година.

За повишенията на котировките помогна и новината, че броят на трайно безработните лица е продължил да намалява и достига 6,23 млн. души за седмицата до 11 юли. Това е най-ниската стойност на показателя от април досега.

Един час след началото на търговията индексът на 30-те най-големи борсови дружества Dow Jones IA се повишава с 1,4% до 9008,75 пункта. Борсовият измерител прескочи психологическото ниво от 9 хил. пункта, което не се е случвало от 2 януари тази година.

Два от дружествата в състава на Dow Jones IA публикуваха своите отчети днес – добивната компания 3M и телекомуникационната AT&T. Техните финансови резултати за второто тримесечие се оказаха много по-добри от очакваното.

За разлика от тях, веригата за бързо хранене McDonald's, която също влиза в Dow Jones IA, отчете спад на печалбата. Автомобилната компания Ford е успяла да свие загубата си до нива, по-ниски от прогнозите на анализаторите.

По-широкият индекс S&P 500 добавя 1,6% до 969,06 пункта, воден от силните ръстове на компаниите от добивния, енергийния и транспортния сектор. Индексът на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, напредва с 1,5% до 1954,79 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:09 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още