fallback

Цената на петрола се стабилизира малко над 65 долара за барел

Нов ръст на запасите в САЩ сложи точка на продължилото 6 дни рали на котировките

08:44 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се стабилизира на нива от малко над 65 долара за барел на електронната платформа на борсата в Ню Йорк.

От вчера следобед котировките на черното злато поеха надолу, с което сложиха край на силния ръст в цената на суровината от последните дни. Причина за това станаха нови данни за ръст на запасите в САЩ, в резултат на който тяхната стойност е достигнала 19-годишен връх.

Данните на Energy Information Energy показаха спад на запасите от петрол от 1,8 млн. барела, но в същото време ръст на запасите от петрол, петролни продукти и горива като цяло. Според анализаторите увеличението не е нормално за разгара на летния сезон, когато потреблението на бензин се увеличава, предава АР.

За отстъплението на петрола допринесе и нестабилната борсова търговия, която не можа да намери ясна посока въпреки поредицата от корпоративни отчети от вчера. В крайна сметка двата водещи индекса в САЩ – Dow Jones и S&P 500 приключиха вчерашната сесия със спад, а Nasdq Composite успя да се повиши за 11-та поредна сесия.

Вчера в Ню Йорк септемврийските фючърси поевтиняха с 21 цента до цена на затваряне 65,40 долара за барел. Тази сутрин котировките продължават да отстъпват и по време на азиатската търговия черното злато губи 0,55 на сто до 65,25 долара за барел.

Търгуваният в Лондон петрол от сорта брент повишава цената си с 0,24 на сто тази сутрин до 66,71 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:29 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още