fallback

Печалбата на DuPont намалява с 61% през второто тримесечие

Компанията планира да ограничи разходите си с 1 млрд. долара през тази финансова година

22:54 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Химическият концерн DuPont съобщи, че нетната печалба на компанията се е понижила с 61% на годишна база през второто тримесечие. DuPont е едно от 30-те дружества, които влизат в състава на представителния индекс Dow Jones IA.

Свиването на продажбите и големите разходи за преструктуриране неутрализират добрите финансови резултати от дейността на звеното за земеделски и хранителни продукти.

Нетната печалба намалява до 417 млн. долара, или 46 цента на акция, за трите месеца до края на юни. За същия период на миналата година положителният финансов резултат е бил 1,08 млрд. долара, или 1,18 долара на акция.

Приходите се свиват с 24% до 7 млрд. долара спрямо 9,3 млрд. долара преди една година, предаде AP. Икономистите очакваха приходи от 7,15 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на DuPont Елън Кулман прогнозира, че резултатите от дейността може да започнат да се подобряват през последното тримесечие. За тази цел компанията планира да ограничи разходите си с 1 млрд. долара.

Производителят на химикали потвърди своята прогноза за цялата финансова година и очаква печалба на акция в интервала от 1,70 до 2,10 долара на акция, с изключение на еднократните ефекти.

Книжата на DuPont поевтиняват с 0,6% до 28,18 долара за акция малко преди края на борсовата сесия в Ню Йорк. Пазарната капитализация на компанията се е повишила с над 11% от началото на тази година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:13 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още