fallback

Активите на хедж фондовете в САЩ отчитат първи ръст за последната година

Те достигат 1,43 трлн. долара за трите месеца до края на юни

20:13 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Активите на хедж фондовете в САЩ са се увеличили за първи път за последната една година, като достигат 1,43 трлн. долара за второто тримесечие, предаде Bloomberg.

Причината за това се крие от една страна в по-високата доходност на направените инвестиции, както и в намаляването на обратните изкупувания за периода от април до юни.

Активите на хедж фондовете нарастват със 100 млрд. долара спрямо първите три месеца на годината. Средната им доходност се е повишила до 9,1%, което е най-високата стойност за последните девет години.

Увеличението на активите на фондовете е първото за последната една година, след като индустрията достигна своя пик през юни 2008 г. Тогава активите на хедж фондовете достигнаха рекордните 1,93 трлн. долара.

Стойността на обратните изкупувания намалява за второ поредно тримесечие и възлиза на 42,8 млрд. долара до края на юни. Обратните изкупувания стигнаха рекордната стойност от 152 млрд. долара през последното тримесечие на 2008 г.

Броят на хедж фондовете, включително и на тези, които се управляват от един фонд мениджър, остава почти без промяна на ниво от 8900.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още