fallback

Цената на петрола се стабилизира около $64 за барел

Спекулации за ръст на петролните запаси в САЩ спряха възхода на черното злато от последните дни

09:01 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола отстъпи леко от вчерашните си нива и се стабилизира около 64 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Причина за това станаха спекулации, че запасите от суровината в САЩ са нараснали отново през последната седмица.

Котировките спряха рязкото си движение нагоре, тъй като ако излязат верни очакванията на анализаторите, то запасите ще отбележат шести пореден ръст. Това е крайно необичайно за пика на летния сезон, който по традиция в САЩ е свързан с масови пътувания, предава Bloomberg.

Вчера на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през август поскъпнаха с 0,7 на сто до 63,98 долара за барел. На по-ранен етап от търговската сесия котировките се доближиха до нивото от 65 долара за барел, но постепенно оптимизмът отстъпи. Тази сутрин суровината възстановява възхода си и поскъпва с 0,66 на сто до 63,98 долара за барел.

Днес изтича срокът за търговия с контракти за доставка през август. Това прави септемврийските фючърси по-активно търгувани и те поскъпват с 63 цента до 64,66 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поскъпна с 1,6 на сто до 66,44 долара за барел. Тази сутрин суровината от този сорт с доставка през септември се котира с понижение от 0,7 на сто до 65,98 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:02 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още