fallback

Lloyds ще съкрати още 1200 служители

Закриването на работни места идва след сливането на Lloyds и HBOS

11:45 | 17.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-големият ипотечен кредитор във Великобритания Lloyds ще закрие още 1200 работни места, в резултат на което общият брой на съкратените служители през тази година ще се увеличи до 8200, предаде BBC.

Голяма част от съкратените служители ще бъдат от отдела за IT поддръжка и звеното за застрахователни услуги. Причина за това е сливането на Lloyds и HBOS през миналата година, когато ипотечната банка HBOS се нуждаеше от купувач, за да не фалира.

Около 370 от работните места, които ще бъдат закрити, се заемат от временно нает персонал, уточняват от Lloyds. От началото на тази година банката е създала 1200 нови работни позиции в своите структури.

Британските данъкоплатци станаха собственици на 43% от капитала на Lloyds, след като правителството предостави помощ от 4 млрд. паунда на закъсалата финансова група. За да се изплати на държавата, Lloyds продаде нови акции за 2,56 млрд. паунда през юни.

През последните няколко месеца Lloyds разкри плановете си да съкрати голям брой служители, което предизвика недоволството на профсъюзите. Според тях банката не постъпва коректно към данъкоплатеца, който я е подкрепил, за да не фалира.

Недоволството на акционерите от придобиването на HBOS стана причина за смяна на ръководството на Lloyds през май. За 2008 г. HBOS отчете загуба от близо 11 млрд. паунда, а Lloyds имаше печалба от 807 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:55 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още