fallback

Терористични удари в Джакарта доведоха до спад в цената на петрола

Котировките отстъпиха тази нощ, след като бомбени атентати в столицата на Индонезия доведоха до поскъпване на долара

08:56 | 17.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола отстъпи след два последователни дни на растеж, тъй като американският долар поскъпна спрямо еврото и това намали апетита за инвестиране в суровини.

Повод за повишаването на стойността на зелените пари даде търсенето на сигурни инвестиции след два бомбени атентата от тази нощ, предава Bloomberg. Нападенията са извършени срещу два хотела в столицата на Индонезия Джакарта.

До момента се съобщава за смъртта на девет души след експлозии в хотелите Ritz Carlton и JW Marriott. Световните агенции съобщават, че поне 41 души са ранени в резултат на нападенията, извършени в 8 часа сутринта местно време.

Като следствие от терористичните удари инвеститорите се насочиха към по-сигурни активи, за каквито се смятат долара и йената. В резултат зелените пари напреднаха до 1,4114 EUR/USD, а йената повиши стойността си до 132,22 йени за евро.

Вчера на борсата в Ню Йорк цената на петрола с доставка през август се повиши с 0,8 на сто до 62,02 долара за барел. Основна причина за това стана силният възход на фондовия пазар от последните дни, който вдъхва доверие в бъдещето на икономиката.

Тази сутрин цената на лекия американски суров петрол губи 0,6 на сто до 61,65 долара за барел по време на търговията в Азия.

От началото на седмицата цената на петрола се е повишила с 2,3 на сто, което е първият седмичен ръст от 12 юни насам.

На борсата в Лондон вчера контрактите за доставка на брент през септември повишиха цената си с 0,4 на сто до 63,75 долара за барел. Днес цената на черното злато пада с 0,6 на сто до 63,37 долара за барел. Вчера изтече срокът за търговия с контракти за доставка през август, като те приключиха при 62,75 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:57 | 17.07.09 г.
fallback
Още от Свят виж още