fallback

Нов ръст за американските индекси

Сесията приключи с по-ограничени повишения в сравенение със силното си покачване от вчера

23:07 | 14.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американските борсови индекси постигнаха повишения днес, с което продължиха силния си възход от вчера. Въпреки постигнатите ръстове обаче, в началото на днешната търговия ситуацията далеч не изглеждаше толкова оптимистична.

Тласък на пазара дадоха впечатляващите резултати на американската банка Goldman Sachs, която е постигнала печалба от 3,44 млрд. долара за второто тримесечие, което значително надхвърля предварителните очаквания на анализаторите.

Положително бе приета и новината за ръст на продажбите на дребно, а корпоративните отчети, предадени днес, излязоха по-добри от очакваното, предава АР.

В крайна сметка индексът на сините чипове на борсата в САЩ Dow Jones Industrial Average постигна повишение от 0,3 на сто до 8 359 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 добави нови 0,5 на сто и вече има стойност от 905 пункта.

Считаният за технологичен индекс Nasdaq Composite пък успя да се повиши с 0,4 на сто до 1 799 пункта.

За повишението на борсовите индекси повлия поредният спад в цената на петрола. През последните няколко дни черното злато неизменно отстъпва позиции, като мнозина анализатори са на мнение, че основната причина за това е бягството на спекулантите от петролния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:50 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още