fallback

Печалбата на Goldman Sachs рязко нагоре

На фона на кризата банката постига 3,44 млрд. долара печалба, което надхвърли силно очакванията на анализаторите

16:47 | 14.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската банка Goldman Sachs е постигнала печалба от 3,44 млрд. долара (4,93 долара на акция) през второто тримесечие на годината. Това е значително над постигнатия преди година резултат от 2,05 млрд. долара. Тогава обаче печалбата беше 4,58 долара на акции, тъй като броят на акциите беше по-малък.

От компанията обявяват, че са успели да постигнат нетни приходи от 736 млн. долара от дейност по емитиране на ценни книжа, което е рекордна за Goldman сума. Предишният рекорд бе поставен в далечната 2000 година, предава Market Watch.

„Нашата роля като инвестиционен посредник, фокусирана в създаването на пазар за купувачите и продавачите, помогна за представянето ни. Освен това бяхме активни като мениджъри на значителни емисии от акции и дълг за клиенти“, коментира председателят на борда на директорите и изпълнителен директор на Goldman Лойд Бленкфейн.

Сериозен разход за Goldman са се оказали разходите по спасителните програми на правителството. Без тях печалбата на акция щеше да възлезе на 5,71 долара на акция.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 3,54 долара на акция за тримесечието и приходи от 10,66 млрд. долара. Приходите на компанията възлизат на 13,76 млрд. долара, което е далеч над постигнатите година по-рано 9,42 млрд. долара.

През миналата седмица анализаторът Гай Московски прогнозира рекордни приходи от борсова търговия за Goldman Sachs Group, които се очаква да доведат и до доста високи бонуси за служителите на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:48 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още