fallback

Съкратени работници заплашват да взривят завод за авточасти във Франция

Служителите искат компенсации в размер на 10 млн. евро от Renault и Peugeot

15:59 | 13.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Работници на фалиралия френски производител на авточасти New Fabris са заплашили да взривят завод на компанията, ако не получат компенсации до 31 юли от Renault и Peugeot за загубата на работните си места, съобщи Ройтерс.

New Fabris беше обявен в ликвидация през април и има вероятност работниците да не получат обезщетения за съкращаването си, макар и да имат право да кандидатстват за държавна социална помощ.

Работниците искат Renault и PSA Peugeot Citroen да изплатят по 30 хил. евро на всеки от 336-те служители на завода, или общо около 10 млн. евро. В замяна работниците ще върнат на компаниите останалите в завода машини и екипировка.

"Бутилките с газ вече са поставени на различни места в завода и са една с друга", е заявил в неделя представителят на синдиката CGT Ги Айерман пред France Info radio. "Ако Renault и PSA откажат да ни дадат тези пари, заводът може да бъде взривен преди края на месеца", твърди той.

Представители на работниците имат среща във вторник с Renault. Както от компанията, така и от полицията са отказали да коментират заплахата на работниците, които са окупирали фабриката на New Fabris в Шателро, Централна Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:22 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още