fallback

Goldman Sachs на път да счупи рекорда си по печалба от борсова търговия

Прогнозата е, че тази година финансовата институция ще спечели 26,45 млрд. долара от борсова търговия

20:37 | 09.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Goldman Sachs Group е на път да счупи най-високото си постижение по отношение печалбите си от борсова търговия за тази година, прогнозира анализаторът Гай Московски, цитиран от Bloomberg.

Според него Goldman Sachs има „ненадминати умения за поемане и управление на риск на пазар, който добре ги възнаграждава заради наблюдавания като цяло спад на риск апетита”.

Прогнозата е, че тази година финансовата институция ще спечели 26,45 млрд. долара от борсова търговия спрямо предишното си върхово постижение от 2007 г. – 25,36 млрд. долара.

Преди шест месеца базираната в Ню Йорк компания беше подпомогната с 10 млрд. долара от американското правителство, като прибегна към емитиране на акции и продажба на активи, за да изплати задълженията си.

Очакванията на анализатора са банката да задели за допълнителни възнаграждения на служителите си общо 17,92 млрд. долара през 2009 спрямо 10,9 млрд. долара миналата година.

Към края на март служителите на Goldman Sachs наброяват 27 898 души. Ако това число остане непроменено и прогнозите на Московски се сбъднат, ще означава, че на служител в компанията ще се паднат средно по около 640 хил. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:15 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още