fallback

Продажбите на автомобили в Китай скачат с 48% за година

Мерките на правителството помагат на потреблението и в страната отчитат най-голям ръст за последните 3 години

11:12 | 09.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Продажбите на автомобили в Китай продължават да растат, като през миналия месец са реализирани общо 872 900 сделки. Това представлява повишение от цели 48 на сто, съобщават от Асоциацията на автомобилните производители в страната.

Основен принос за драстичния скок, реализиран на фона на глобален срив в продажбите на автомобили, имат мерките на китайското правителство, смятат анализатори. През последните месеци в страната са въведени данъчни отстъпки при сделките с коли, както и субсидии при търговията с по-стари автомобили, предава ВВС.

Данните на китайската асоциация показват, че Китай е на път да измести САЩ като пазар за нови коли. През юни на американския пазар са реализирани общо 859 847 автомобила, което е по-малко от сключените в Китай сделки.

Специалистите са на мнение, че поради тази причина големите производители все повече ще насочват усилията си към Китай, тъй като той може да се окаже изключително ключов пазар.

От началото на годината закъсалата американска компания General Motors успява да постигне ръст от 38 на сто на продажбите си в Китай, докато Ford бележи ръст от 14 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:09 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още